3925

Wat is Het Nieuwe Werken?

  • De kenniswerker bepaald zijn eigen tijden, heeft een laptop en werkt op kantoor, thuis of op buitenlocaties. Hij of zij wordt dus niet geacht vijf dagen per week van 9-17 uur op kantoor te zijn en te werken op een vaste werkplek als op een ander tijdstip zijn werk beter kan doen.

  • De kenniswerker wordt vooral gemanaged op output, niet op aanwezigheid en input. Vertrouwen (en niet controle) is hierbij het sleutelwoord waarbij er minder regels zijn en meer verantwoordelijkheid ligt bij de kenniswerker zelf.
  • Samenwerken door gebruik te maken van kennis en kunde van anderen staat centraal. Het Nieuwe Werken leidt tot meer ondernemerschap doordat de kenniswerker door zijn netwerk sneller kansen ziet en oppakt. De kenniswerker overlegt en netwerkt met social software (bijv. chat, conferencing, Linkedin) waardoor zijn netwerk verder reikt. 
  • Het Nieuwe Werken staat voor werken waarbij de activiteit centraal staat en niet alleen de kantooromgeving. De kenniswerker kiest een omgeving die past bij zijn werkzaamheden. 

Tagged , ,

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*